Подигравка или истинско признание – каква награда получи принц Хари

Последната година определено не бе особено успешна за принц Хари и Меган Маркъл и двамата със сигурност нямат големи очаквания за награди и признания за труда им. Но,оказа се, бившият херцог на Съсекс, ще получи едно интересно признание за своята военна служба в миналото. А това доведе до редица коментари, предимно негативни.
На 19 януари, на официално събитие в Бевърли Хилс с водещ Джон Траволта, принц Хари ще бъде обявен за едно от новите четири попълнения сред живите легенди на британската авиация. Това признание от въздушната академия Kiddie Hawk дължи на службата си в британската армия като пилот на хеликоптер в продължение на десетилетие.
За това време той имаше две мисии в Афганистан и редица тренировъчни полети в Обединеното кралство, Австралия и САЩ. Освен това по време на обучението си печели награда за най-добър втори пилот стрелец. По-малкият син на крал Чарлз напусна редиците на армията с чин капитан през 2015 г. От тогава досега продължава да работи с военнослужещи, ветерани и техните семейства покрай игрите Invictus.
В документалната поредица по Netflix The Heart of Invictus принц Хари за пръв път говори и за трудния период, през който е преминал след завръщането си от Афганистан, точно когато губи и майка си принцеса Даяна. А днес, много години по-късно, той най-сетне получава признание за своята служба към родината не само като члена на кралското семейство, но и като военнослужещ. И името му ще бъде записано редом до тези на най-големите в авиацията и космонавтиката като Нийл Армстронг и Бъз Олдрин.
Наградата обаче се оказа поредният спорен момент в неговата биография и веднага се появиха мнозина, които да изразят мнението, че той всъщност въобще не я заслужава. Според пенсионирания военен офицер Ричард Кемп, това признание е просто “чешане на егото” и бившият херцог го получава по-скоро заради личността и името си, а не заради наистина “значителен принос”.
Той смята, че принц Хари не е направил нищо толкова необикновено със своя хеликоптер и има много други военни, които заслужават наградата повече от него. Освен това пояснява, че синът на Чарлз и Даяна винаги е бил вторият човек в летателната машина и е изпълнявал ролята на стрелец, а не на пилот, цитират го от The Sun.
“Сравняването на Нийл Армстронг с Хари е просто забавно – те наистина не могат да бъдат по-далеч един от друг”, допълва още военният ветеран. А няма как да пропуснем и факта, че след доброволното си напускане на кралския двор принцът бе лишен от всички свои почетни военни титли.
Редица кралски коментатори също не си спестиха критиките както към бившия херцог, така и към организаторите на събитието. Според Робърт Джобсън, полученото признание обезценява думата “легенда”. А в социалните мрежи дори се появиха твърдения, че принц Хари може и да си е платил за наградата, за да се вдигне отново шум около името му. Е, лоша реклама за него явно няма.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Абдикация и коронация в едно: какво ще се случи в Дания в неделя

За разлика от няколкомесечната подготовка за коронацията на крал Чарлз, който седна на трона почти половин година след смъртта на Елизабет Втора на пищна церемонията, смяната на монарха в Дания ще е далеч по-семпла. В новогодишното си обръщение преди по-малко от две седмици кралица Маргрете обяви, че ще абдикира в […]

Subscribe US Now