Работодател дава бонуси на работниците си, ако децата им изкарват отлични оценки

Admin
Бургаски работодател дава месечни бонуси към заплатата на служителите, чиито деца посещават редовно училище и получават отлични оценки. Така Йоско Алипиев поощрява към интеграция родители, основно от бургаския квартал “Победа”, където живеят най-вече роми.

Всичко започва, когато един от работниците влиза в кабинета на Йоско Алипиев с детето си. Бизнесменът го пита ходи ли на училище и знае ли стихотворение.

“Започна, стигна донякъде и спря. Имах шоколадчета, бонбони и дадох и казах, че ако научи цялото стихотворение и дойде и ми го каже, пак ще я почерпя с лакомства. След една седмица дойдоха заедно с баща си, застана тук като войник и си изрецитира цялото стихотворение. Беше много добре”, споделя Йоско.

Така се ражда идеята да раздава бонуси на работниците, чиито деца ходят редовно на училище и получават петици и шестици. За петица бонусът е 50 лева, за шестица 100.

Във фирмата на Йоско “Работническо дело”, работят около 30 души. Всеки месец той получава справка от Регионалния инспекторат на образованието в Бургас какъв е успехът на техните деца и внуци и ходят ли редовно на училище.

“Последният обход, който приключи в края на месец ноември сме върнали в училище над 500 деца”, разказа Виолета Илиева, началник на РИО Бургас пред камерата на Bulgaria ON AIR.

Освен бонуси за родителите Йоско Алипиев организира за децата от махалата коледни тържества и футболни мачове.

Next Post

От къде е дошло „От играчка-плачка”!

На 12 декември 1941 г. правителствата на Германия и Италия изпращат декларация до посланиците си в София с настояване българското правителство да обяви война на Англия и САЩ. На следващия ден Българското народно събрание се събира на извънредно заседание и обявява война. Втората световна започва. Хвърлени са 45 265 разрушителни […]