Рекордът, който никой не очакваше от Хари

Има ли хора, на които вече им омръзна да слушат за автобиографията на принц Хари? Със сигурност. Но явно има и доста, които искат да си я купят и прочетат. Това говорят числата от първия ден, в който тя се появи по книжарниците.
Spare е продала 1.4 милиона копия само в първия си ден на пазара 10 януари. Това е рекорд за нехудожествена литература за издателство Penguin Random House, които са издателите и на “Моята история” на Мишел Обама.
Книгата на бившата първа дама на САЩ постигна същия брой продажби за седмица, след като беше публикувана през 2018 г., при това с преобладаващо позитивни ревюта. Книгата на принц Хари обаче е приета със смесени чувства от критиците.
“Като погледнем невероятните продажби от първи ден е ясно, че читателите смятат Spare за книга, която трябва да бъде прочетена. Това е книга, която сме горди, че издаваме ние”, казва президентът на Penguin Random House Джина Сентрело в изявление, цитирано от Associated Press.
Въпросните 1.4 милиона копия включват изданието с твърда корица, аудиокнигата и електронната книга, продавани в САЩ, Великобритания и Канада. Spare за момента е издадена на 16 езика, които означава, че тепърва ще научаваме данни за мащаба на продажбите й.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Ето го порасналия син на Мария Игнатова и Петко Димитров СНИМКИ

Виктор Димитров е още тийнейджър, но още отсега е ясно, че се вписва доста добре в своето артистично и щуро семейство. Майка му е Мария Игнатова, баща му Петко Димитров, но дълго време имаше шанса да общува с Димитър Рачков. Днес пък има възможност да попие от филосфските размишления на […]