Решението на Чарлз, което предизвика възмущение

Чарлз Трети е на британския престол вече малко повече от година, след като Елизабет Втора почина през септември 2022 г. Никой не очаква от него плътно да спазва всички традиции, наложени от майка си, но новия крал предизвиква изумление с някои от решенията си.
Преди няколко месеца Чарлз реши да продаде част от любимите коне на майка си – страст, която тя развива през целия си живот. В началото на декември научихме, че на традиционната Коледа в Сандрингам за първи път ще бъдат поканени роднини на съпругата му Камила. Затова пък не е ясно дали кралят е отпрали покана към собствения си син Хари.
Последното му спорно решение идва тази седмица. 75-годишният Чарлз е назначил за главен кралски лекар д-р Майкъл Диксън. 71-годишният Диксън не страни от ненаучно доказани методи като хомеопатия и алтернативна медицина.
“Той смята, че допълващите терапии могат да се ползват заедно с конвенционалните лечения, когато са безопасни, подходящи и базирани на изследвания”, се казва в официалното съобщение на Бъкингамския дворец, цитирано от The Sunday Times.
Диксън е познат и с позицията си, че хронични болести могат да се третират с “християнско лечение”. Преди него, позицията главен кралски лекар са заемали гастроентеролог, нефролог, както и бившият президент на Кралския лекарски колеж.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Какво разкри Сиена Милър за младото си гадже

Последната продукция с участието на Сиена Милър, която гледахме, беше лимитираният сериал Anathomy of a Scandal за Netflix. Междувременно тя явно е изоставила временно киното, като се е отдала на тих живот и на семейството си. 41-годишната актриса е на корицата на декемврийския брой на Vogue, като позира много бременна […]

Subscribe US Now