Само няколко минути – защо срещата на Чарлз и Хари беше толкова кратка

След внезапната новина за раковата диагноза на крал Чарлз Трети, нищо в британския кралски двор не е същото. Сестра му принцеса Ан и първородният му син принц Уилям вече поеха част от публичните му ангажименти.
А по-малкият му син Хари дойде часове след съобщението от баща си, като взе нощен полет от Лос Анджелис до летище Хийтроу в Лондон. Малко след стъпването си на родна земя принцът се срещна с баща си в Кларънс Хаус – резиденцията на краля в столицата.
За всички се оказа изненадващо, че срещата на баща и син продължи по-малко от 45 минути. Хари напусна Кларънс Хаус по-малко от час след пристигането си, а малко след това Чарлз и съпругата му Камила се отправиха към Бъкингамския дворец, откъдето излетяха за замъка Сандрингам, където кралят ще почива известно време.
Именно последното е една от причините срещата между Чарлз и Хари, които не са се виждали от коронацията през май 2023 г., да продължи толкова кратко. Самият принц още днес – 7 февруари, е забелязан отново на Хийтроу, откъдето вероятно лети обратно към Калифорния.
По-малко от 24-часовият му престой също има логично обяснение според кралския експерт Полин Макларън. Тя казва пред Daily Express, че по-дълъг престой на Хари във Великобритания би събудил съмнения за това колко тежка в действителност е диагнозата на крал Чарлз.
Освен това самият Хари има ангажименти в близките дни – двамата със съпругата му Меган Маркъл ще пътуват за Канада следващата седмица, за да отбележат година до началото на първите зимни Invictus Games, които ще се състоят във Ванкувър и Уистлърс догодина.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Това ли е наследничката на кралица Рания

Мина повече от половин година от сватбата на престолонаследника на Йордания принц Хюсеин. На 1 юни 2023 г. той се ожени за Раджуа ал Саиф, която вече носи титлата и името принцеса Раджуа ал Хюсеин. За това кратко време новият член на йорданското кралско семейство успя да се докаже като […]

Subscribe US Now