Сериозната кауза на шведската принцеса

Вече почти 30 години октомври се отбелязва като Световен месец за борба с рака на гърдата. Много здравни заведения предлагат безплатни прегледи (в края на текста са изброени някои от тези в България), а много знаменитости привличат вниманието към болестта.
Сред тях е и шведската принцеса Виктория.
Тази година тя откри кампанията “Розова панделка” на Шведското общество за борба с рака, защото тя е и негов патрон от 14 години. 45-годишната престолонаследничка беше избрала сако в яркорозово – добре познатият цвят, с който се свързват кампаниите за борба с рака на гърдата.
От Royal Central ни припомнят, че шведското кралско семейство вече е имало пряк сблъсък с онкологични заболявания. Лелята на Виктория – принцеса Кристина, е претърпяла три операции от рак на гърдата. През 2016 г. обаче е диагностицирана с хроничен рак на кръвта.
Това е причината 79-годишната Кристина, която е сестра на крал Карл Густав, да се оттегли от официалните си задължения към шведската корона.
В България също се отбелязва Световния месец за борба с рака на гърдата. Безплатни профилактични прегледи ще предлагат Първа САГБАЛ “Света София”, Университетска болница “Лозенец”, МБАЛ “Княгиня Клементина”- София, Университетска МБАЛ – София, ” Свети Йоан Кръстител” ЕАД – София, УМБАЛ “Света Марина” – Варна, УМБАЛ “Д-р Г. Странски” – Плевен” и УМБАЛ “Проф. д-р Стоян Киркович” – Стара Загора.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Анди Макдауъл - отново смела на подиума

Преди около една година Анди Макдауъл взима дръзкото решение да се появи на кинофестивала в Кан с естествената си посивяла коса. Малко след това тя заяви пред Vogue, че животът е твърде кратък, за да не се чувстваме добре в собствената си кожа. А всъщност дълго време тя се бори […]

Subscribe US Now