Скритият (и напълно неочакван) талант на Брад Пит

Изглежда че освен с легендарните си роли, Брад Пит ще остави отпечатък във времето и с още един свой талант – актьорът вече спокойно може да се нарече и скулптор.
58-годишният американец направи своя дебют в пластичното изкуство, подреждайки девет свои творби в Sara Hilden Art Museum във Финландия.
На събитието в събота, 17 септември, присъства неговата приятелка – художничката deBranne Treu, която развълнувано коментира неподозирания талант на Брад.
“Снощи се почерпихме в чест на нашия скъп приятел и първото му художествено представяне, и всички бяха изумени. Ако кажем, че работата му е страхотна, бихме го подценили, тъй като той е истински художник, който твори с изключителна страст и стреме.”
Оригиналните творби на Брад Пит обединяват няколко творби под името Self-Inflicted Gunshot Wound to the House, част от които са куршуми, кристализирани в платинен силиций. Сред най-внушителните му работи е наподобяваща ковчег голяма бронзова кутия, от която се показват ръце, крака и лица.
Друга е гипсова стенна скулптура, носеща посланието Aiming At You I Saw Me But It Was Too Late This Time, което в превод от английски означава следното: прицелвайки се в теб, аз видях себе си, но този път беше твърде късно.
Сред най-миниатюрните му творби пък е скромна къща, вероятно направена от дървени блокове и дървесна кора, пише Daily Mail.
Носителят на Оскар е автор и на няколко дървени Candle Holders For Loved Ones (Свещници за любимите хора), за които той казва, че са създадени по времето на пандемията от коронавирус.
Типично в свой стил, Брад Пит присъства на откриването на изложбата в интересно облекло. Актьорът е бил облечен в есенни тонове – оранжево палто, кафяв гащеризон и кафява каубойска шапка. 
Освен скулптурите на Брад Пит, в галерията във финландската галерия Sara Hilden Art Museum бяха представени и творби на художника Томас Хаусаго и певеца Ник Кейв.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Касим от "Игри на волята" сгафи жестоко, нападнаха го и той се разплака като момиче

Всички станахме свидетели на уменията за редене на пъзели на Неделчо Богданов в миналогодишния сезон на риалити формата „Игри на волята“. Българският аниматор влезе със заявка да бъде перфектен в това и наистина се доказа като такъв.  В тазгодишния сезон 4 на предаването TikTok звездата Касим още във визитката претендираше […]