Веско Маринов призна за Алла Пугачова: Дължа й…

Веселин Маринов предпочита да говори повече за музиката, отколкото за онова, което се случва в личния му живот, но понякога двете са толкова преплетени, че е невъзможно да се разделят. Това стана ясно и от скорошно култово признание, което големият ни певец направи в тв интервю.

Поводът, разбира се, е ясен – неговите предстоящи три концерта в столицата, но покрай тях изпълнителят разкри пред Гала и на кого дължи първия си успех през 90-те години. Името е на голяма и световна звезда, а именно – примата Алла Пугачова, която навремето се застъпила за по-младия си колега, като част от журито на фестивала “Златния Орфей” през 1994-та, когато той взема и голямата награда.
Веско Маринов с емоционално признание: Почти нямам личен живот и…
Малко след това започва и близкото му сътрудничество, а впоследствие и приятелство с големия композитор Тончо Русев, както и появата на най-големите му хитове – “Горчиво вино” и “За теб, Българийо”.

Без да знае, че точно Алла Пугачова ще е в журито, Маринов избрал нейна песен като една от двете, с които трябвало да се яви в конкурсната програма. По-късно научил от секретарката на шефа на “Златния Орфей” как се стигнало до присъждането на голямата награда, която тогава била 10 000 долара. Защото журито тогава имало и друг фаворит, но голямата Алла Пугачова се намесила: “Вие музиканти ли сте? Кажете като музиканти кой се представи най-добре?”, заявила тя и наклонила везните в полза на Веско Маринов.
След скандала с Веско Маринов, Рачков остана само по боксерки СНИМКИ 18+
След години певецът признава, че никога не е споменавал лично пред руската естрадна прима, че знае за нейната роля в тази история. Обаче отбеляза, че тъкмо след високата оценка на Пугачова, композиторът Тончо Русев му обърнал по-сериозно внимание.
Веско Маринов сподели още, че за него Тончо Русев е истински будител, както и поетите Евтим Евтимов и Павел Матев, които са му повлияли изключително много, не само като творец, а и като личност.
На въпрос на Гала дали той самият се чувства като народен будител, предвид скорошния празник на будителите, певецът заяви, че това е голяма дума и се чувства неловко, когато се употребява по негов адрес. И призна, че много хора го величаят като такъв, засипвайки го със съобщения на 1 ноември./show.blitz.bg

Източник: blitz.bg
Next Post

Деси Цонева стресна с тази СНИМКА от болницата

Деси Цонева минава през поредната трудност в живота си, за която засега само загатва. Дъщерята на Митко Цонев, която обикновено е доста активна в социалните мрежи и споделя какво й се случва, не спести и този момент. От сторито на брюнетката става ясно, че тя е в болница и има […]

Subscribe US Now