Водещи на bTV се разтанцуваха в ефир, спретнаха истинско шоу за зрителите СНИМКИ

Студиото на „Тази сутрин“ днес се потопи в горещите ритми на салсата. Инструкторите Илия Илиев и Ели Манолова от Paletro Dance Spot показаха красивите стъпки на латиноамериканския танц и покачиха и настроението на водещите, които бяха увлечени в тях.

Водещата на bTV Мария Ванкова, сподели, че в ученическите си години се е занимавала с модерен балет, но обожава салсата, като има и малък любителски опит с нея.
„Салса, бачата, кизомба – всички тези социални танци, стават все по-популярни. Това е така и в Източна Европа, и в България, така че се радваме на интерес – в школите и по заведенията“, коментира Илия.

Той и Ели споделиха, че вече повече от десетилетие за занимават със салса и отдадено се стараят да дават повече на танца от себе си.
Двамата инструктори показаха първите стъпки за начинаещите в салсата, в които взеха участие Мария Ванкова, Калоян Кюркчиев от спортната редакция на bTV и продуцентът и водещ Росен Цветков.
След това последваха танци по двойки, в които бяха включени и завъртания.

„Тези танци са социални и при тях има базови елементи, чрез които се правят много сложни комбинации. Винаги обаче в основата е едно и също, което позволява непознати хора, които танцуват салса, от двата края на света, да се срещнат една вечер и да танцуват така, все едно цял живот са танцували заедно”, коментира инструктурът Илия Илиев.
Водещият на времето Борислав Лазаров наблюдава танците на колегите си и се пошегува, че е майстор на „салсата“ – испанската дума за сос.
„Приготвя се обикновено с пюрирани домати, задължително има пикантна нотка – в зависимост от това дали човек обича по-люто, или не. Моята любима е тази, за която не е необходимо допълнителна топлинна обработка – нарича се „пико де гайо“, приготвя се със зелени или с червени чушки, домати, кориандър – аз предпочитам магданоз. Върви с всякакви неща – особено с тортила чипс“, коментира Борислав Лазаров.
Мария Ванков пожела да ѝ покажат и по-сложните стъпки, а Калоян Кюркчиев определи салсата като интересен танц и допълни, че може и да се запише за по-сериозно обучение./show.blitz.bg

Източник: blitz.bg
Next Post

От bTV решиха каква е съдбата на Билалов и Цитиридис! Ето какво ще гледаме през есента СНИМКИ

Забавлението е двигателят на предстоящия есенен сезон по bTV, който стартира на 4 септември със страхотно настроение за всички у дома. И тази есен зрителите ще съпреживеят вълнуващи моменти в компанията на обичани водещи, нови лица и интересни участници. Медията най-накрая призна какво е подготвила за есента и най-вече каква […]

Subscribe US Now