Защо Чарлз нае бившия дизайнер на Apple

Основната тема в Бъкингамския дворец в следващите 90 дни ще бъде коронацията. Тържественото събитие, на което Чарлз ще бъде коронован за крал на Великобритания, ще се състои на 6 май, а вече се знаят и някои подробности за програмата.
Докато чакаме да бъдат обявени големите музикални имена, които ще вземат участие в концерта пред замъка Уиндзор през празничния уикенд, получаваме друга новост – дворецът разкри официалното лого на коронацията на крал Чарлз Трети.
То е в цветовете на британския флаг и изобразява цветя, които да напомнят за любовта на краля към природата. Това не са какви да е цветя, е четирите национални: розата на Англия, нарцисът на Уелс, магарешкият бодил на Шотландия и детелината на Северна Ирландия.
Четирите цвята се повтарят и са вплетени в образа на короната на Сейнт Едуард – златната корона, изработена през XVII век за коронацията на крал Чарлз Втори, с която ще бъде коронован и синът на кралица Елизабет.
Любопитно е, че Бъкингамският дворец е наел известно дизайн студио за логото на коронацията. Това е LoveFrom, което е собственост на Джони Ай – бившият дизайнер на Apple, поясняват от Dezeen. Логото ще бъде използвано на знамена, мърчъндайз и всякакви предмети, които се използват по време на уикенда на коронацията.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Блейк Лайвли и Райън Рейнолдс го направиха отново

Блейк Лайвли и Райън Рейнолдс може и да са много забавна двойка, но също така са хора, които държа изключително много на личното си пространство. Така например дълго време криеха името на третото си дете и че Лайвли е бременна за четвърти път. Двамата много държат на семейството си и […]