Защо Чарлз съжали, че е поканил Хари на коронацията

Продължилото прекалено кратко посещение на принц Хари във Великобритания предизвика прекалено много въпроси. Отреклият се от монархията в името на любовта по-малък син на крал Чарлз присъства на коронацията в Уестминстърското абатство, а броени часове след това вече бе при съпругата и децата си зад океана.
Принц Хари не разговаря с по-големия си брат на церемонията, а компания му правиха братовчедките му Беатрис и Йожени и техните съпрузи. След официалната част той отново не се е срещнал с останалите членове на семейството, минал е набързо през Бъкингамския дворец и се е отправил директно към летището.
Отказалият се от титлата си херцог на Съсекс не присъстваше нито на балкона на двореца, откъдето новите крал и кралица помахаха на множеството по улиците, нито на официалните портрети от коронацията.
Но това не е особена изненада за никого предвид отношенията на принц Хари със семейството му в последните години. А допълнително масло в огъня наляха и поредните му разкрития в биографичната книга “Резервният”, излязла наскоро. И докато за тези два елемнта от тържествата не е бил включен в сметките, то не така стоят нещата с официалния обяд след церемонията.
Според източници, цитирани от Daily Mail, принц Хари е получил покана да присъства на това събитие в тесен семеен кръг в Бъкингамския дворец, но учтиво я е отклонил, за да може да хване най-скорошния полет за САЩ. А отсъствието му на събитието оставило горчивина в неговия баща, който дори съжалил, че го е поканил.
Крал Чарлз вдигнал тост за “всички, които не са тук”, както и за внуците си Шарлот, Джордж и Луис. А след това добавил и поздрав за четвъртия рожден ден на малкия Арчи, “където и да е”.
Гостите на обяда пък били по-скоро облекчени от отсъствието на принц Хари, защото знаели, че ако е там, напрежението ще е наистина осезаемо и ще помрачи настроението на всички. Брат му Уилям се постарал да повдигне духа на баща си и го поздравил пред всички за заставането начело на монархията, предава Daily Mail.
Сред присъстващите на празничния обяд са били и родителите и сестрата на Кейт Мидълтън с нейния съпруг, както и семейството на кралица Камила.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Би ли излизала с жена Емили Ратайковски

По всичко личи, че Емили Ратайковски се наслаждава на това да е необвързана и просто се забавлява. След като миналата година се раздели със съпруга си Себастиан Беър-МакКлард, от когото има двегодишен син, тя беше забелязана на срещи с Пийт Дейвидсън, диджея Орацио Риспо и Ерик Андре. За известно време […]

Subscribe US Now