Защо Джейн Фонда се отказа от алкохола

Джейн Фонда може и да е изкушена от мартинитата, докато е в роля за сериала Grace and Frankie, но в реалността коктейлите ѝ са вече само безалкохолни.
По повод предстоящото излизане на последния сезон на Grace and Frankie, най-продължителната оригинална продукция на Netflix, актрисата дава откровено интервю за CBS News.
В него тя разкрива, че е спряла да пие алкохол.
“И ето защо: Защото дори с едно питие, ако тази вечер е мартини например, утре ще съм почти неадекватна. Е, това не беше така, когато бях по-млада. Но когато остаряваш, мисля, че алкохолът действа по различен начин. И все пак не ми остава много. Не искам да пропилявам дните си.”
Разбира се, няма как да не очакваме именно от Джейн Фонда да бъде предпазлива към здравето си. Все пак, самата тя е известна и с видео касетите си с упражнения, които през годините помагат на много жени да останат във форма.
Актрисата признава, че винаги се е грижела за себе си, но сега с годините приема всички онези неща, с които вече тялото ѝ не се справя.
“Особено внимателна съм, наближавайки смъртта си. Но това не ме притеснява чак толкова. Тревожи ме, че тялото ми сякаш не е мое!” И се възхищаваме на думите на 85-годишната Фонда:
“Фактът, че съм още жива и работя, уау, на кого му пука, ако не съм със старите си стави? И ако не мога да карам ски или колело, или вече да тичам? Може да си много стар на 60, но може и да си много млад на 85. Здраве!”
Освен че поддържа завидно здрави дух и тяло, актрисата е все така отдадена на каузите си, за които продължава да дарява. Тя и Лили Томлин, с която си партнират в Grace and Frankie, имат активна гражданска позиция. Фонда винаги е имала за цел с продажбата на касетите си да набира средства за различни каузи, пише Vanity Fair.
И това дава повече от впечатляващи резултати. Продадените копия са почти 17 милиона, като по-голямата част от печалбата тя дарява.
Лили Томлин дори казва: “Така прави тя – дава всичките си пари”.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Алек Алексиев и Яна Титова се женят на... СНИМКА

От 11 години актрисата Яна Титова иска да се види като булка, но досега мечтата й да каже официално “Да” си оставаше мираж. Колегата й Алек Алексиев, с когото имат две деца, все отлага сватбата им. Според него, любовта им процъфтява и без подпис в ритуалната зала. “Сватбата ми се струва […]