Защо принцеса Мери ще е кралица като никоя друга

Датската принцеса Маргрете успя да изненада всички, обявявайки абдикацията си от престола навръх Нова година. До официалното случване на рокадата в кралския двор на 14 януари остават броени дни, а вече всички погледи са вперени в новата двойка, която ще бъде начело на монархията – принц Фредерик и принцеса Мери.
51-годината съпруга на бъдещия датски крал отдавна е известна в светските среди, а този месец ще запише името си в световната история и заради факта, че ще се превърне в първата кралица, родена в Австралия. Или по-точно кралица консорт, както ще бъде официалната й титла.
Принцеса Мери е родена в град Хобарт, щата Тасмания. Премиерът на щата Джеръми Роклиф заяви, че всички са горди с “тяхната принцеса” и са сигурни, че със “своето смирение, изящество и доброта” ще бъде топло приета като кралица по-късно този месец.
Всички приемат новината, че скоро Мери ще стане съпруга на крал, и като подобаващо продължение на една красива любовна история, започнала по време на Олимпийските игри в Сидни през 2000 г., и то не къде да е, а в местен пъб.
През 2004 г. влюбените сключиха брак пред очите на милиони по целия свят. Родители са на четири деца, включително принц Кристиан, който сега е следващият по линията за наследяване на трона.
Преди да стане принцеса, Мери Елизабет Доналдсън се занимава с маркетинг и реклама, както и с недвижими имоти.
А откакто е публична фигура е най-известна с безупречното си чувство за стил, както и с отдадеността си към благотворителните каузи. Освен това е отявлен защитник на правата на жените и на бежанците, предава CNN.
Именно затова сега всички очакват да видят новите датски крал и кралица на балкона на двореца Кристиансборг в Копенхаген. Предаването на властта ще премине без разточителни церемонии, защото такава е линията, която модерната монархия иска да наложи. А след символичната церемония Мери ще бъде една от най-влиятелните и коментирани кралски дами.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Сиена Милър отново майка на 42

В края на вече отминалата 2023 г. Сиена Милър даде интервю за Vogue, в което без да иска съобщи, че детето, което очаква от приятеля си Оли Грийн, е момиченце. И явно новата 2024 г. е започнала наистина радостно и за двамата, защото бебето вече се е родило. Това разкрива […]

Subscribe US Now