Знаменитостите, преборили рака на гърдата

С диагнозата рак на гърдата се борят милиони жени по света, а с нея са се сблъсквали и продължават да се сблъскват и знаменитости. Коварната болест не подбира жертвите си.
Ето няколко известни дами, които успешно са преодолели предизвикателството и са преборили рака на гърдата, подбрани от Us Magazine.
Кристина Апългейт
Въпреки че ракът на гърдата ѝ е бил открит рано, актрисата избира да си направи двойна мастектомия през 2008 г. А причината за крайното ѝ решение – положителната ѝ проба от теста за гена за рак на гърдата, BRCA1.
Кристина Апългейт не крие, че решението е взела трудно, като в интервю за американското предаване Good Morning America признава: “Не исках да се връщам при лекарите на всеки четири месеца за тестове, мачкане и всичко останало”.
Синтия Никсън
През 2006 г. след рутинна мамография актрисата от “Сексът и градът” е диагностицирана с рак на гърдата. След операция и шест седмици и половина лъчетерапия Синтия Никсън оцелява, и разкрива за битката си през 2008 г.
“Наистина не исках да го правя публично достояние, докато преживявах това”, споделя актрисата, чиято майка също се е борила със заболяването.
Кайли Миноуг
В разгара на турнето си от 2005 г. певицата научава, че има рак на гърдата. За да се пребори със заболяването, тя претърпява частична мастектомия, химиотерапия и лъчетерапия. След това, година и половина по-късно чува добрата новина на лекарите, че вече няма рак.
“Някой ми беше казал по онова време: Трябва да бъдеш малко егоист. И това направих”, казва в интервю Кайли Миноуг през 2014 г.
Шерил Кроу
След като през 2006 г. певицата се сблъсква с диагнозата рак на гърдата и преминава през лумпектомия и радиация, десет години по-късно разказва за това как се е променила самата тя след като преодолява заболяването.
“До момента, в който ми поставиха диагнозата, бях човек, чиято мисия беше да угодя на всички. След това, когато получих рак на гърдата, се научих как да казвам “не” и да слушам инстинктите си”, разкрива Шерил Кроу.
Маги Смит
Актрисата от “Хари Потър” признава, че снимането на шестия филм от поредицата – “Хари Потър и Нечистокръвния принц”, е било изтощително. А причина за това – химиотерапията, през която е преминавала тогава.
“Някои хора казват, че трябва да се бориш с рака. Но той се бореше с мен”, споделя Маги Смит почти десетилетие след като получава диагнозата през 2008 г. Тогава тя е била на 73-годишна възраст, но успява да оцелее и да се завърне към киното, въпреки изтощението и депресията, които ѝ е донесло заболяването.
* Октомври е Световният месец за борба с рака на гърдата – много медицински заведения предлагат безплатни профилактични прегледи.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Златка Димитрова се премести при новия си мъж в София, той се оказа...

Златка Димитрова отново е на крилете на любовта, след като преживя няколко любовни разочарования през последните години. Плеймейтката, която досега живееше в Бургас, вече дори се е преместила да живее при новия си любим в столицата. Според информацията става въпрос за доста заможен адвокат, по когото изкусителната брюнетка, която си бе дала малко […]