5 години след оттеглянето от актьорството – какво се случва с Даниъл Дей-Люис

През 2017 г. Даниъл Дей-Люис разтърси Холивуд, като обяви, че ще се оттегли от изключително успешната си актьорска кариера, продължила над четири десетилетия. Звездата бе категоричен, че повече няма да се занимава с актьорство и това е негово лично решение.
Малко по-късно трикратният носителя на Оскар обосновава решението си пред списание W, като казва, че през годините често е мислел за момента, в който трябва да сложи край на кариерата си. И сега вече чувства, че той е настъпил. “Това беше нещо, което трябваше да направя”, допълва актьорът.
Оттогава насам Даниъл буквално изчезна от публичното пространство и от всякакви обществени изяви. Затова и сега, почти пет години след оттеглянето му, е любопитно да разберем какво се случва с актьора.
Преди три дни той бе забелязан случайно из улиците на Ню Йорк, придружен от съпругата му Ребека Милър, с която са заедно от 1996 г. Двамата се държаха за ръка и явно бяха излезли на романтична разходка.
Но нещото, което най-много впечатляваше, бе видът на 66-годишният мъж. Той беше почти неузнаваем – с дългата си сива коса, прибрана под обикновена шапка с козирка, и небрежно спортно облеклото. Явно към днешна дата Даниъл Дей-Люис предпочита преди всичко удобството и спокойния семеен живот пред каквато и да е суета. И по всичко личи, че няма намерение да променя нищо, пише Е!Online.
Последната си публична изява той направи на Оскарите през 2018 г., където бе номиниран за работата си във филма “Невидима нишка”. Тогава Даниъл, който до момента е единственият актьор с три награди Оскар, бе “победен” от Гари Олдман, който получи признанието за ролята си в “Най-мрачният час”.
В последното си интервю като работещ актьор, Даниъл Дей-Люис споделя и как ролята на шивач в историческата драма, режисирана от Пол Томас Андерсън, е довела до решението му да спре да играе. “Преди да направя филма, не знаех, че ще спра да играя”, каза той. “С Пол много се смяхме по време на снимките. А накрая трябваше да спрем, защото и двамата бяхме съкрушени от чувство на тъга.”

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Кейт Мидълтън на пикник

Пролетният пазар на цветята в Челси е едно от най-чаканите събитие, свързани с растения и градинарство в Лондон. Освен това по традиция се посещава от членове на кралското семейство, а покойната Елизабет Втора беше патрон на Кралското градинарско общество. Тази година е първата без нейното присъствие в Челси. За сметка […]

Subscribe US Now