Датската кралица Мери отново в центъра на вниманието

След малко повече от два месеца ще се навърши точно година, откакто Фредерик и Мери станаха крал и кралица на Дания. Това време беше изпълнено с доста събития от обществено и лично естество – от първите обиколки като монарси през дипломирането на най-големия им син, както и някои семейни проблеми.
В момента обаче крал Фредерик и кралица Мери изглеждат в хармония и са на поредно държавно посещение. Двамата са в Германия, където ще прекарат едва два дни, но пък наситени с ангажименти.
На 21 октомври те пристигнаха в Берлин, където бяха посрещнати от германския президент Франк-Валтер Щайнмайер и съпругата му. Последва посещение на Райхстага и среща с президента на Бундестага Барбел Бас.
Вечерта датските крал и кралица присъстваха на гала вечеря, чиято цел беше да затвърди връзките между Германия и скандинавските държави.
Тя се състоя в двореца Белвю, като на нея присъстваха още престолонаследницата на Швеция принцеса Виктория и съпругът й, престолонаследникът на Норвегия принц Хаакон и съпругата му, както и президентите на Финландия и Исландия.
По време на официалната гала вечеря всички погледи останаха приковани в Мери. Датската кралица беше избрала дълга червена рокля Carolina Herrera, с която определено изглеждаше най-царствено от всички, пишат Royal Central.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Може и да не видим Новак Джокович в действие до края на годината

Новак Джокович не успя да се противопостави на Яник Синер на демонстративния турнир Six Kings Slam и не се класира за финала. Но пък в спора за трето място победи Рафаел Надал в един от последните мачове на испанеца. Още преди няколко месеца сърбинът заяви, че няма ясни планове до края […]

Subscribe US Now