Думите на Анджелина Джоли за Израел, които ядосаха баща й

Дълго време Анджелина Джоли успешно съвместяваше работните си ангажименти в областта на киното с ролята си на посланик на добра воля към ООН, от която се оттегли през 2022 г. През 20-годишния си стаж тя е посещавали един от най-бедните райони по света и неведнъж е била на места с военни конфликти. Затова напълно разбираемо мнозина очакваха позицията й за войната между Израел и Хамас и случващото се в Ивицата Газа.
Реакцията на актрисата обаче доста закъсня. Близо месец след началото на военния конфликт тя коментира в Instagram, че както много други хора по света, и тя е прекарала последните седмици “болна и ядосана” заради терористичните атаки в Израел и смъртта на толкова невинни граждани и чудейки се как ще е най-добре да помогне.
Тя отправя молба за незабавно и безопасно връщане на всеки заложник, както и за всички семейства, които носят “невъобразимата болка” от загубата на своите най-близки. Най-вече се моли за всички убити деца и тези, които са останали сираци.
Анджелина Джоли определя случващото се в Израел като “терористичен акт”. Но не може да подмине и невинните загубени животи след бомбардировките над ивицата Газа и факта, че много хора са останали без вода, храна и основното човешко право да потърсят помощ и да станат бежанци.
Актрисата пояснява, че заради своята 20-годишна работа с бежанци, фокусът й е върху всичко хора, които страдат от една или друга форма на насилие. А в Газа живеят над два милиона души, които повече от две десетилетия за жертва на блокади и насилие. Тя определя забраната на доставки на хуманитарна помощ, вода и гориво като наказание за хората и обвини Израел в нарушение на международното право. И завършва с думите, че цени еднакво живота както на израелците, така и на палестинците.
Думите й предизвикаха разнопосочни реакции в социалните мрежи. А дни по-късно те станаха обект на критика и не от кого да е, а от самия й баща. Джон Войт си позволи публично да разкритикува дъщеря си, публикувайки видео в социалните мрежи. В него той заявява, че анти-израелските постове на дъщеря му са “лъжи” и “израелската армия трябва да защити своята земя”.
84-годишният актьор бе откровен, че е много разочарован от известната си дъщеря, която, както много други хора “няма разбиране за Божията чест, Божиите истини”. Разочарован е и от това, че дъщеря му не разбира, че целта на Хамас е “да унищожи земята на евреите”. 
Войт говори за “нечовешкия терор”, който е упражнен върху Израел, върху “невинни бебета, майки, бащи, баби и дядовци”. Той очевидно не е съгласен с мнението на тези, които смятат, че израелците са проблемът. Говори и за огромни суми пари, давани на палестинците, които те са превърнали в оръжие срещу израелците.
“Народът на Израел се грижи за хората. Те обичат и ценят. Нещо, което тези животни не разбират. Справедливостта ще възтържествувa”, категоричен е бащата на Анджелина Джоли. Той държи и на разграничение на действията на организацията Хамас, която, по думите му, унищожава собствения си народ. Публикуваната позиция на Джон Войт събра десетки хиляди харесвания, а дали с дъщеря му са влезли и в директен спор по темата, освен задочния в интернет пространството, можем само да предполагаме.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Гаджето на Мастагарков се оказа истинска сексбомба СНИМКИ

Моделът Благомир Мастагарков, който стана популярен благодарение на участието си в “Игри на волята” и скандалната интимна връзка с певицата Деси Слава, е влюбен в провъзгласената за най-известна тийнейджърка по света. нейни снимки показват, че е прекалила с корекциите и в момента е истинска сексбомба.  Негови приятели издадоха голямата тайна […]