Фаб Морван от Milli Vanilli най-сетне разкрива истината за скандалото минало на дуото

Фаб Морван, останалият жив член от популярното през 80-те години на миналия век дуо Milli Vanilli направи любопитно признание. 57-годишният изпълнител сподели, че той и покойният му партньор Роб Пилатус са били буквално “прелъстени” от обещанията за слава и златни записи преди последвалия прословут скандал.
Това и други признания за историята на дуета Морван прави в предстоящия документален филм на Paramount+ – “Milli Vanilli”. Певецът разказва подробно за успеха и последвалото падане след разкритието, че нито един от двамата певци всъщност не е пеел в най-продавани им записи.
“Всичко беше предварително обмислено”, казва Морван пред Page Six.
Той и Пилатус са открити от германския звукозаписен продуцент Франк Фариан, който, оказва се впоследствие е изпълнил трикa със синхронизирането на устните със звука години по-рано и с групата Boney M. “Тогава бяхме млади, наивни и без никакъв опит”, обяснява още Морван. “И лесно се подведохме. Беше ни обещано, че ще изживеем мечтите си и затова без много да се замислим, сложихме подписа си на документите.”
Фаб Морван казва и, че е чакал дълго време, за да може най-накрая да разкаже своята и тази на Пилатус страна на историята. “Отне ми 30 години, за да кажа истината си пред хората”, споделя той. “Сигурен съм, че и Роб щеше да е доволен.”
Роденият във Франция изпълнител отбелязва, че той и Пилатус (който почива от свръхдоза алкохол и  лекарства през 1998 г., ева на 32), са били най-охулени – и от медиите, и от обществеността. Но всъщност те просто са били “част от машината, която създаде лъжата”. “Ние бяхме най-малката връзка в двигателя”, казва той. “Имаше персонал, много по-отговорни хора.”
Milli Vanilli са изключително успешна музикална група в края на 80-те с хитовете си “Girl You Know It”s True”, “Blame it on the Rain” и “Girl I”m Gonna Miss You”. Постоянно са излъчвани по MTV и дори печелят награда Грами за най-добър нов изпълнител през 1990 г.
Но всичко се срива през ноември, същата година, когато Морван и Пилатус потвърждават упоритите слухове, че не пеят наистина в песните си. Дуото е принудено да върне спечелените награди. Цялата история е разказана в документалния филм, който включва интервюта, както и разказва за тъжния упадък на Пилатус.
Морван признава, че Пилатус е имал известни психологически проблеми още преди да се присъедини към дуото. “Той е израснал в сиропиталище, имаше много емоционални белези. Почувствах всичко това от самото начало. А когато натискът стана голям и лъжата по-тежка, той започна да се лекува сам.”
Документалният филм все пак завършва с оптимистична нотка – с днешна дата Морван има щастлив живот в Амстердам, където живее с партньора си и четирите си деца.
“Milli Vanilli” ще се излъчва по Paramount+ от 24 октомври.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Как синът на Дейвид Бекъм понася острите критики по свой адрес

Когато си дете на известни личности, неминуемо си подложен на по-жестоки критики. Защото повечето хора смятат, че всичко в живота ти е поднесено на тепсия… и понякога имат право. Най-големият син на Дейвид и Виктория Бекъм често се сблъсква с подобно отношение. 24-годишният Бруклин не се занимава с футбол или […]