Глупостта на Адам Лавин, която му струва цели две ферарита

Като повечето известни личности и Адам Лавин таи страст към бързите автомобили. Но не само към модерните бързи автомобили, а и към ретро моделите.
В голям процент от случаите те са дори по-скъпи от много чисто нови автомобили, защото имат колекционерска стойност и са наистина редки. Именно желанието да притежава уникален автомобил обаче е навлякло неприятности на изпълнителя.
Според Los Angeles Times, в края на 2020 г. Адам Лавин се е съгласил да размени две свои ферарита за едно Maserati, което смята, че не е истинско. Или поне не е това, за което се е съгласил да направи сделката.
Според документите, подадени в съда, Лавин съди търговеца на класически автомобили Рик Кол, че той или негови служители са фалшифицирали документация и знаци за автентификация на шасито и двигателя на Maserati Ghibli Spyder.
Уникалното на този автомобил е, че е от 1971 г. и от него са произведени едва 25 бройки. Самата сделка пък е била доста странна. Лавин се е съгласил да размени Ferrari 365 GTC/4 от 1972 г. и Ferrari 365 GTC от 1968 г. за Maserati Ghibli Spyder от 1971 г. Като освен колата е получил и 100 000 долара доплащане.
Проблемът е, че Адам Лавин е разбрал по-късно, че идентификационен номер на превозното средство, което е получил, съвпада с това друг автомобил, продаден преди няколко години на британския колекционер на луксозни автомобили Клайв Джой. И въпросният автомобил оттогава е в Швейцария.
Изпълнителят твърди, че номерата на шасито и двигателя са добавени след осъществяването на продажбата, защото шрифта и стила им не е бил използван от Maserati, когато тези автомобили са били произведени. В документите, подадени в съда, се казва още, че Кол е убеждавал Лавин да не продава автомобила, което е било ясен знак, че се страхува измамата да не излезе наяве.
Искането на Адам Лавин е или сделката да бъде отменена и той да получи обратно двете си Ferrari-та, или бъде компенсиран за нанесените щети. Като стойността на сделката се оценява на 950 000 долара.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Голямата изненада на Ангелите на Victoria’s Secret

Ежегодното шоу на Victoria’s Secret може и да не е най-важното събитие в модния календар, затова пък винаги се е радвало на огромен интерес. А обяснението е просто – кой не би се наслаждавал на ревю с най-красивите модели в света, облечени в сексапилно бельо? Последното такова шоу се състоя […]