Голямото признание, кото получи Брайън Мей

Брайън Мей е от музикантите, които отдавна са записали името си в световната история на музиката. Роденият във Великобритания китарист е съосновател и част от Queen – една от най-емблематичните рок групи на всички времена.
Затова съвсем естествено е голямото признание, което музикантът получи преди броени дни. Той бе посветен в рицарско звание от самия крал Чарлз на специална церемония в Бъкингамския дворец.
Титлата “сър” бе връчена на Брайън Харолд Мей както за приноса му към музиката, така и заради благотворителните инциативи, с които с занимава активно в последните години от живота си. Китаристът е ревностен защитник на хуманното отношение към животните.
Още през 2007 г. Мей става доктор по астрофизика към английския Imperial College, а пред 2010 се включва към организацията Save Me, свързана с грижа към животните. Сред нейните основни цели са борбата срещу безпризорния и нерегламентиран лов на бозайници, пише Loudwire.

Церемонията по връчване на рицарското звание бе и шанс за Мей да се завърне отново в Бъкингамския дворец. Преди по-малко от година рок музикантът се включи към пищните тържества, посветени на платинения юбилей на кралица Елизабет II, отбелязващи 70-годишното ѝ качване на трона.
В своя Instagram профил 75-годишният Брайънс сподели снимка, в която крал Чарлз е положил меч на едното му рамо. И явно е толкова щастлив от виското признание, че единственото, което коментира към кадъра е лаконичното “Без думи!”
И все пак допълва, че приеме рицарството не толкова като на награда, а по-скоро като стимул да продължа да се бори за каузата, в която вярва – кауза на справедливост за тези, които нямат право на глас. И че ще се опитва всячески да бъде достоен за оказаната чест.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Умопомрачителният хранителен режим на Хю Джакман

В края на миналата година бяхме изключително изненадани от новината, че Хю Джакман отново ще влезе в ролята на Върколака. Основната причина не бе случилото се във филма “Логан”, а фактът, че самият актьор бе заявил, че повече няма да изиграе героя. Но явно неговият добър приятел Райън Рейнолдс е […]