Какво знаем за Йелена – жената до Новак Джокович

Преди седмица Новак Джокович успя да спечели своята четвърта титла от US Open, с което показа, че напредването на възрастта не означава, че смята да забавя темпото.
До момента сърбинът има спечели впечатляващите 24 трофея от турнири от Големия шлем и със сигурност иска да увеличи тази бройка през следващата година. Освен това, отново успя да се изкачи до върха в ранглистата при мъжете.
Успехите на Новак Джокович са плод на усилията му през годините, но със сигурност заслуга има и неговото семейство, което го подкрепя в най-трудните моменти. Ето защо решихме да обърнем внимание на Йелена Джокович – съпругата на тенисиста.
Двамата се познават още от гимназията, защото са учили в едно училище в Белград. Официално започват да излизат през 2005 г., като след края на гимназията Новак се посвещава на тениса и развитието на кариерата си, докато Йелена продължава образованието си в Милано, пише Men’s Health.
Именно това е труден период за двамата, защото тогава Йелена трудно е свързвала двата края, докато Новак е бил млад тенис играч, който все още няма кой знае какви финансови възможности. Ето защо срещите им са били истинско изпитание. “Да се съберем беше почти като научна фантастика”, казва в интервю тя според Hello.
След като Йелена завършва висшето си образование, се премества в Монте Карло при половинката си. Там тя започва работа в нефтена компания, но дългите часове, прекарани в офиса, и многото пътувания на Новак Джокович също се оказват проблем за връзката им.
Тогава двамата решават, че е най-добре тя да напусне работа и да оглави фондацията на Новак Джокович, стремяща се да подпомага деца в Сърбия. През септември 2013 г. Новак предлага брак на половинката си, а през юли 2014 г. двамата официално стават семейство.
Сватбата им се състои в малко градче в Черна гора, а по това време Йелена е бременна с първото им дете – Стефан. През 2017 г. се ражда и дъщеря им Тара. Йелена Джокович е сред най-големите фенове на съпруга си.
В интервю за Daily Mail тя дори признава, че понякога се вълнува прекалено много преди мачове и внимава да не пречи с това на подготовката на Новак Джокович.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Митьо Пищова оживя и се похвали: Правих секс с 32 жени това лято във...

Секс с 32 жени е правил това лято шоуменът Митьо Пищова, похвали се самият той. В края на сезона той отчете подвизите си по морето. Той призна, че само за едно лято от 20 май до 10 септември, за по-малко от четири месеца, докато бил на морето, е правил секс с 32 […]

Subscribe US Now