Все по-близките оношения на Шон Пен и Володимир Зеленски

От самото начало на военния конфликт между Украйна и Русия, Шон Пен съвсем категорично зае страната на Украйна. Актьорът дори отиде там, но не за да се включи по някакъв начин във военните действия, а за да заснеме случващото се в документален филм.
Още през февруари той изрази подкрепата си към украинския народ, както и възхищението си от това, че се е издигнал като “исторически символ на смелост и принципност”. Близките отношения на актьора с украинския народ пък станаха причина Шон Пен да попадне в списъка на Русия с личности, на които забраняват да прекрачват границите ѝ. 
Държавата обяви решението си през септември, като причина посочи “непрекъснато разширяващите се лични санкции от администрацията на Байдън срещу руски граждани”.
По всичко личи, че Шон Пен по никакъв начин не се интересува от наложените руски санкции, защото актьорът продължава категорично да засвидетелства подкрепата и уважението си към Украйна.
Той дори подари един от своите Оскари на украинския президент Володимир Зеленски като “символ на вярата” в победата на страната в продължаващия конфликт с Русия, съобщават от Independent.
Статуетката, една от двете награди за най-добър актьор, спечелени от Пен съответно през 2004 и 2009 г., ще остане в Украйна до края на войната.
Подаряването на Оскара се състоя по време на третото посещение на Пен в страната от началото на военните действия. По време на срещата им актьорът получи орден за заслуги от III степен от Володимир Зеленски, който му благодари за неговия “значителен принос” към военните усилия.
Пен беше почетен и по още един начин. Името му беше поставено върху камък на Алеята на смелите, който отличава “смелите хора, които са били с Украйна от самото начало”. Така Шон Пен стана част от списъка, в който влизат много световни лидери, помогнали на Украйна по време на конфликта.
Публикация на страницата на президента Зеленски в Instagram гласи: “Американският актьор и режисьор Шон Пен дойде в Украйна за трети път по време на мащабната война. Този път срещата ни беше специална. Шон донесе своята статуетка Оскар като символ на вярата в победата на страната ни.”

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Изненадващото признание на Мили Боби Браун

Тъкмо гледахме Мили Боби Браун във втората част на филма за Енола Холмс (по-малката сестра на детектива Шерлок) и ето, че тя вече говори за плановете за кариерата си в бъдеще. В епизод от The Drew Barrymore Show 18-годишната актриса сподели повече за отношенията си с Хенри Кавил, с когото […]