Защо принцеса Шарлийн отново е без съпруга си

Ако има нещо, което принц Алберт и принцеса Шарлийн показаха в последната година и половина, то това е, че се справят блестящо с официалните си задължения и по отделно. След като миналата седмица той присъства на Фестивала на цирковото изкуство сам, сега е ред на Шарлийн.
След като принцът беше диагностициран с Covid-19 и трябваше да си остане у дома, 45-годишната принцеса заедно с децата им откри традиционните тържества, посветени на Света Девота – покровителката на Монако.
В компанията на осемгодишните близнаци Жак и Габриела, Шарлийн участва в запалването на лодката – ритуал, който от 19 век се спазва в княжеството. Той е свързан с историята на Девота – християнска светица от четвърти век.
След като е убита заради вярата си в Корсика, тя е положена в лодка, която успява да стигне невредима до бреговете на Монако. На мястото е изграден параклис. Ритуалът със запалването на лодката е свързан с иманяр, който се опитва да открадне мощите на светицата, но е хванат, а лодката му – изгорена.
За Шарлийн параклисът на брега на морето е особено специален, защото е свързан със сватбата й с Алберт. В него тя “дарява” булчинския си букет на Света Девота, както повелява традицията на Монако, припомнят от People.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Андреа Банда: Татко ми купи една седмица в "Преди обед" СНИМКА

Телевизионният ефер привлича Андреа Банда като желязо – магнит. Вече няма рубрика при Гала в предаването “На кафе”, но гледа да се намърда другаде.  Вече я видяхме като коментатор в сутрешния блок на бТВ, а изнеандващо се появи и тази седмица на екран.  “Този път татко ми купи седмица в […]

Subscribe US Now