Жизел Бюндхен след развода – предизвикателствата да си самотна майка

Новината за развода на Жизел Бюндхен и Том Брейди през 2022 г. беше доста изненадваща предвид стабилният им 13-годишен им брак. Сега обаче и на двамата им се налага да поделят грижите за двете си деца – Бенджамин (14 г.) и Вивиан (11 г.).
В интервю за Harper’s Bazaar моделът за първи път говори толкова откровено след раздялата – за предизвикателствата в отглеждането на тийнейджъри като самотна майка, за преоткриването на себе си, както и бъдещето.
Пред изданието Жизел Бюндхен разкрива, че иска да предаде най-важните уроци за живота на децата си. В момента те са на същата възраст, на която е била самата тя, когато е напуснала дома си в Бразилия, за да започне кариерата си на модел.
“Ако не се учиш тук и сега, тогава кога и с кого? Начинът, по който оправяте стаята си, начинът, по който организирате и оправяте леглото си, е начинът, по който ще живеете”, споделя моделът.
Тя не крие, че децата ѝ понякога я отблъскват и избягват, но разбира поведението им, предвид че са тийнейджъри, а и им се налага да прекарват времето си в два дома с различни правила.
Майчинството, както се оказва, е и причината Жизел Бюндхен да започне да се занимава с джу-джицу. Първоначално всъщност записва децата си, но впоследствие и самата тя се включва.
“Мислех си, че просто ще се науча на самозащита, а и исках да съм сигурна, че децата ми ще могат да се защитят. Но след това научих за философията и начин на живот, цялата ценностна система, което беше невероятно”, разкрива моделът.
Както допълва самата тя, философията на този спорт е съвпадала напълно с начина, по който е живяла. “Това е вярата в смелостта и честността и всички неща, които намирах за важни в моята ценностна система и са ме ръководили в живота ми”, уточнява Жизел Бюндхен.
И споделя, че усилията за дисциплина при децата ѝ действително дават резултат. Така например те преди изобщо не са били организирани, за разлика от сега.
А Жизел Бюндхен едва ли може да бъде по-добър пример за тях щом става въпрос за дисциплина. Освен джу-джицу, тя практикува и медитация, пилатес, прави и тренировки с тежести.
Раздялата на модела със съпруга ѝ може и да е била най-голямата промяна, която ѝ се е случила в личен план, но очевидно лошите спомени са вече в миналото. Защото сега Жизел е щастлива и споделя, че намира щастие дори и в малките неща.
“Простите неща са най-добрите. Продължавам да се опитвам да се връщам към тях. В края на деня това са нещата, които ме правят най-щастлива”, допълва тя.
Друго, което моделът признава, че поддържа духа ѝ силен, е устойчивостта към чуждото мнение.
“Не мога наистина да се тревожа за това, което другите хора казват за мен, защото това, което казват за мен, не е моя работа. Това е нещо тяхно, което се опитват да проектират върху мен. Ако позволя да бъда засегната от това, никога няма да изживея моята истина”, споделя още Жизел Бюндхен.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Полякинята, заради която ще започнем да гледаме България с други очи

Памела Качмарек е родена в Полша. Въпреки че израства там, завършва университет и започва мечтаната работа като преподавател по полски език на чужденци във Варшавския университет, дълбоко в сърцето си усеща, че нещо ѝ липсва. “Жадувах за близостта на планината и активностите сред природата. От Варшава до полската планина Татри […]

Subscribe US Now