И Шон Пен, и Бен Стилър влязоха в кюпа

Не стига че вече цели 23 души си отнесоха забраната, а и Шоп Пен и Бен Стилър сега също ги присъединиха към кюпа и ще им правят компания.
Става дума за списъка на Русия с личности, на които забраняват да прекрачват границите ѝ. Най-новото попълнение в него са актьорите Шоп Пен и Бен Стилър – на тях вече официално и за постоянно им е забранено да влизат в Русия.
Държавата обяви решението си в понеделник, 5 септември, а като причина посочи “непрекъснато разширяващите се лични санкции от администрацията на Байдън срещу руски граждани”. Звучи ни сякаш руснаците искат само да си го изкарат на американците и просто се оправдават с измислени причини и предприемат нелогични действия.
Но очевидно в лицето на Шоп Пен и Бен Стилър Русия е видяла подходящи жертви. За Пен знаем, че е пътувал до Украйна, за да снима документален филм, точно когато Русия е планирала нахлуването. През февруари той изрази подкрепата си към украинския народ, както и възхищението си от това, че се е издигнал като “исторически символ на смелост и принципност”.
По-наскоро отново Шон Пен призова световните лидери да въоръжат Украйна. “Нека се обединим, за да спрем войната в Украйна. Да защитим свободата и да спасим животи”, написа той в Twitter.
Бен Стилър, другият актьор, на когото му е вече забранено да прекрачва прага на Русия, е пътувал до Украйна заедно с Агенцията на ООН за бежанците. Там той се е срещнал с хора, засегнати от войната и е чул разказите им от първо лице как тя е променила живота им, пише Entertainment Weekly.
“Войната и насилието са опустошителни за хората по целия свят”, е казал тогава той и е допълнил, че търсенето на безопасност е право на всеки човек, което трябва да се уважава.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Когато отидеш на събитие по бельо

79-ият филмов фестивал във Венеция е събитието, за което се говори най-много през последните дни. А няма и как иначе. То е едно от най-бляскавите и очаквани събития в света на киното всяка поредна година. И 2022 г., разбира се, не прави изключение. А и освен заради филмовите премиери, го […]

Subscribe US Now