Знаменитостите, които напуснаха Холивуд

Работата в Холивуд може и да е работата-мечта за мнозина и изглежда сякаш повечето актьори наистина ѝ се наслаждават. Има обаче и знаменитости, които с времето разбират, че ги влекат и други неща освен шоубизнеса.
Ето примери за няколко известни личности, които в един момент в кариерата си са решили да загърбят актьорството и да се посветят на различни занимания.
Иън Сомърхолдър
Той е известен най-вече с ролята си в “Дневниците на вампира”, където си партнира с Нина Добрев, но след участието си в сериала V-Wars от 2019 г. на Netflix, така и не приема нова роля. Вместо това се фокусира върху отглеждането на децата заедно със съпругата си Ники Рийд и каузата, на която сега истински е отдаден.
Иън Сомърхолдър е създател на няколко бизнеса и филми, които имат за цел да се борят с изменението на климата чрез подобряването на почвата и да разширят осведомеността за проблема. Актьорът има собствена компания за здраве и уелнес, както и за производство на бърбън, и днес предпочита да живее далеч от големия град.
Меган Маркъл
Едва ли много жени биха се отказали от възможността да бъдат законната съпруга на принц Хари и заедно с него да се посветят на благотворителни каузи.
Както добре знаем, Меган Маркъл е късметлийката, която грабва този шанс и така се превръща в следващата Грейс Кели – жената, която жертва кариерата си в Холивуд заради живот на кралска особа. Преди няколко години Маркъл също напуска актьорството и дома си в Торонто в името на любовта си към принц Хари.
Камерън Диас
След като изгрява с “Маската” от 1994 г., Камерън Диас прави впечатляваща кариера в Холивуд с роли в над 40 филма. През 2014 г. обаче актрисата разкрива, че иска различни неща от живота си, тъй като си е дала сметка как работата в шоубизнеса поглъща цялото ѝ време.
След пенсионирането си, Камерън Диас се отдава на писане и дори вече е публикуван автор. Първата ѝ книга The Body Book излиза през 2013 г., а три години по-късно и втората – The Longevity Book. Актрисата създава и семейство, като се жени за музиканта Бенджи Мадън.
Въпреки че през 2019 г. тя казва пред InStyle, че актьорството не ѝ липсва, все пак решава да направи завръщане, поне за един филм. За Back in Action, който в момента е в процес на снимане, колегата ѝ Джейми Фокс издава, че е умолявал Камерън Диас да се съгласи да участва.
Джак Глийсън
До 2014 г. Джак Глийсън е крал Джофри в “Игра на тронове”. След края на ролята му обаче актьорът заявява, че е приключил с шоубизнеса. Пред Entertainment Weekly той споделя, че се снима от осемгодишен, но работата в киното вече не му носи удоволствие.
Подобно на Камерън Диас обаче, и Джак Глийсън го очаква завръщане на екрана, след като се присъедини към актьорския състав на предстоящия сериал на BBC Out of Her Mind.
Порша де Роси
Може би най-известната ѝ роля е в “Али Макбийл”, последвана от участия в още няколко сериала.
С наближаването на 45-ия си рожден ден обаче, актрисата признава в шоуто на съпругата си Елън Дедженеръс, че е решила да загърби Холивуд и да направи “нещо предизвикателно и различно”. Така се появява бизнесът на Порша де Роси – компанията General Public, чиято дейност е в сферата на изкуството, пише E! News.
Даниъл Дей-Луис
Въпреки че е носител на цели три Оскара, заслужени със забележителната му игра във филмите “Моят ляв крак”, “Ще се лее кръв” и “Линкълн”, Даниъл Дей-Луис се отказва от актьорството през 2017 г.
Това се случва само малко след като той получава шестата си номинация за Оскар за “Невидима нишка”, като решението му изглежда е окончателно. За шестте години откакто е напуснал Холивуд, Даниъл Дей-Луис не е приемал следващи роли и няма информация да работи по нов филм.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Дъщерята на Николина Чакърдъкова проговори за развода и бившия си

Дъщерята на Николина Чакърдъкова проговори за най-трудния си момент – развода със съпруга й Симеон, а думите й със сигурност ще внесат яснота във всичко, през което е минала в последните месеци, и за което активно се пишеше в публичното пространство. “Не знам точно какво се обърка. Когато се запознахме […]

Subscribe US Now