Футболистът, който отказа да носи лента в цветовете на дъгата

Светът на футбола все повече отваря вратите си за LGBTQ+ общността, като вече са факт няколко футболиста, които открито обявиха, че са част от нея.
Но все още има бариери, които не могат да бъдат прескочени по една или друга причина. Поредното доказателство за това е отказът на Оркун Кьокджю да носи капитанската лента на Фейенорд.
Причината не се крие в това, че футболист с турски корени не иска да бъде капитан на своя отбор, а в това, че тя е в цветовете на дъгата в подкрепа именно на LGBTQ+ общността и е част от кампанията OneLove.
В официално изявление Кьокджю казва, че уважава всички религии и правото на всеки да бъде себе си. Той дори осъзнава колко важен жест е оцветяването на капитанската лента в цветовете на дъгата, но религиозните му убеждения са го накарали да се откаже от нея.
“Не се чувствам като правилния човек, който да подкрепя това”, допълва още футболистът. Оркун Кьокджю изтъква, че не иска да обиди който и да било, но моли решението му да бъде уважено. И на фона на този отказ от SPORTbible припомнят, че Футболната асоциация на Англия е твърдо решена Хари Кейн да носи специална капитанска лента по време на Мондиал 2022 в Катар, която да бъде в подкрепа на  LGBTQ+ общността.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Как семейството на Брус Уилис прекара лятото след диагнозата

Много от феновете на Брус Уилис вероятно все още не могат да приемат факта, че повече никога нямат да видят любимия си актьор в нови роли. През март той обяви, че се оттегля от актьорството заради тежко заболяване, което би му попречило да играе нормално. Брус разкри, че е диагностициран […]