Засадиха 120 фиданки по бул. „Трети март“ и „Сливница“ във Варна

Admin

В събота се проведе залесителна акция във варненския район Младост във Варна, организирана от съдии и служители от Окръжен и Районен съд – Варна, представители на Адвокатска колегия – Варна и ученици от варненската Професионална гимназия по горско стопанство и дървообработване “Николай Хайтов”.

 

Повод за инициативата е отбелязването на две годишнини през тази година-140 г. от създаването на съдебната власт във Варна и 130г. от приемането на първия закон за адвокатурата у нас.

 

Посадени бяха 100 фиданки от вида червен дъб по бул. „Трети март“и 20 дръвчета от вида явор по бул. „Сливница“.

 

Това е втората залесителна акцияза годината. Първата се проведе през април, когато се сложи началото на зеления пояс от червен дъб от ул. „Вяра“ по протежението на бул. „Трети март“.

 

Организаторите със задоволство споделиха, че акцията по залесяване през 2018г. е обединила и ангажирала много хора, водени от една обществено-полезна кауза – да направят Варна един по-зелен град.

 

Черно море

Next Post

При бедствено положение във Варна няма да има „синя зона“

Ако Варна бъде затрупана от сняг „синята зона“ може да спре да работи. Това коемнтира за „Черно море“ инж. Младен Иванов – директор на общинското предприятие “Паркинги и синя зона”. Това обаче ще стане факт ако кметът на морската столица Иван Портних издаде заповед, която да отмени платеното паркиране. Тя […]